Baltijas - Somijas reģiona konsolidētais remontdarbu plāns (10.2024 - 12.2025)

Baltijas un Somijas reģiona gāzes pārvades sistēmu operatori (PSO) AB Amber Grid, AS Conexus Baltic Grid, Elering AS, Gasgrid Finland Oy un sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) terminālu operatori (SDGTO) AB KN Energies un Floating LNG Terminal Finland Oy ir kopīgi sagatavojuši Baltijas - Somijas reģiona konsolidēto remontdarbu plānu laika periodam no 2024. gada oktobra līdz 2025. gada decembrim. Remontdarbu plānā iekļauti gāzes pārvades sistēmas, SDG terminālu un Inčukalna pazemes gāzes krātuves plānotie uzturēšanas darbi, kā arī pieejamās jaudas novērtējums darbu veikšanas laikā.

Publicētais konsolidētais darbu plāns aktualizēts 2024. gada 26. jūnijā un ir pieejams ŠEIT.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka jaudas virziens (ieeja/izeja) dokumentā norādīts no PSO vai SDGTO, kas veic attiecīgos darbus, viedokļa. Piemēram, Balticconnector attīrīšanas virzuļa palaišana, ko veiktu Elering, ierobežo Balticconnector ieejas jaudu no Elering viedokļa (FIN->EE). Tas nozīmē, ka ierobežojums ietekmē izejas virzienu no Gasgrid viedokļa (FIN->EE).

Visi konsolidētā darbu plāna precizējumi pēc 2024. gada 26. jūnija, kas ietekmēs tirgus dalībniekiem piedāvāto jaudu, tiks publicēti kā steidzami tirgus ziņojumi (UMM).

Aktuālā informācija par tehnisko jaudu vērtībām ir pieejama ENTSOG pārredzamības platformā.

Informācija publicēta:
27.06.2024 14:00:00
Atpakaļ