Pabeigta dabasgāzes iesūknēšanu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē

Šonedēļ vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators AS “Conexus Baltic Grid” noslēdza dabasgāzes iesūknēšanas ciklu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē. Plānots, ka jau novembra sākumā tiks nodrošināta iespēja piegādāt gāzi no krātuves.

Šogad dabasgāzes tirgus dalībnieki krātuvē iesūknējuši 10,8 TWh dabasgāzes. Kopējais aktīvās dabasgāzes uzkrājums pēc iesūknēšanas sezonas ir 13,506 TWh. Aktīvās dabasgāzes krājumi Inčukalna pazemes gāzes krātuvē 2018. gada iesūknēšanas sezonas noslēgumā ir par 1,5 TWh mazāki, nekā 2017. gadā.

Krātuve tika nodota ekspluatācijā 1968. gadā, un tās mērķis ir uzkrāt dabasgāzi apkures sezonai, kuras laikā ievērojami pieaug dabasgāzes patēriņš un kuras laikā nav iespējams pietiekamos apmēros piegādāt dabasgāzi pa maģistrālajiem gāzesvadiem.