Conexus nodod ekspluatācijā pārbūvēto gāzes pārvades gāzes mērīšanas staciju

Vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" (Conexus) ekspluatācijā nodevis gāzes pārvades gāzes mērīšanas staciju "Korneti", Kornetos, Alūksnes novadā. Kopējās projektā ieguldītās investīcijas ir 1,4 miljoni eiro, un tā laikā stacija aprīkota ar jaunām gāzes uzskaites un kvalitātes noteikšanas iekārtām.

Gāzes mērīšanas stacijas (GMS) pārbūves projekta mērķis bija veikt novecojušo uzskaites un kvalitātes noteikšanas iekārtu nomaiņu, objekta vadību sistēmu modernizāciju, kā arī dublējošo iekārtu uzstādīšanu. Projekts ilga divus gadus un tam nepieciešamo finansējumu nodrošināja Conexus.

Informē Zane Kotāne, AS "Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētāja: "Latvijā ir viena gāzes mērīšana stacija, kuras droša un precīza darbība ir neatņemama daļa no gāzes pārvades sistēmas un gāzapgādes drošības reģionā. Līdz ar īstenoto projektu esam izveidojuši vienu no modernākajām starpvalstu gāzes mērīšanas stacijām Eiropā."

Projekta laikā tika uzstādīti jaunās paaudzes gāzes skaitītāji un plūsmas skaitļotāji, rasas punkta, sēra savienojumu un gāzes sastāva noteikšanas iekārtas, kā arī pilnībā tika uzlabota vadības un atskaišu sistēma.

Stāsta Ivars Cibuļskis, Gāzes pārvades vadītājs: "Ņemot vērā GMS "Korneti" stratēģisko nozīmi reģiona drošas gāzes apgādē, ir svarīgi nodrošināt precīzu, caurspīdīgu un izsekojamo gāzes uzskaiti. To var panākt, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, kas nepārtraukti attīstās. Realizētais modernizācijas projekts nodrošinās stabilu un drošu gāzes mērīšanas stacijas darbību".